Fyysikkoalumni

Yritysyhteistyö

Yhteistyö yritysten kanssa on keskeinen osa Fyysikkoalumnin toimintaa. Tarkoitus on tiedon ja kokemusten jakaminen, uran ja työllistymisen tukeminen sekä yhteistyömahdollisuuksien avaaminen. Fyysikkoalumni tuo esille fyysikkojen osaamista, rakentaen ja ylläpitäen fyysikkobrändiä. Kumppaneina on sekä isoja yrityksiä että startupeja ja PK-yrityksiä.

Yhteistyön tärkeimmät muodot ovat yritysten toimintaa esittelevät Fyysikkomessut, sekä yritysekskursiot Fyysikkoalumnia kiinnostaviin yrityksiin. Molempien tapahtumien tyypillinen osallistujajoukko edustaa laajaa ikäjakaumaa alumneja. Lisäksi tapahtumat järjestetään usein yhdessä Fyysikkokillan kanssa, jolloin myös opiskelijoita kutsutaan mukaan.

Ota yhteyttä

Mikäli yrityksesi on kiinnostunut kutsumaan Fyysikkoalumnin ekskursiolle tai osallistumaan Fyysikkomessuille, täytä sivun pohjalta löytyvä kenttä.

Fyysikkomessut

Fyysikkomessut on vuodesta 2010 lähtien järjestetty fyysikoita, matemaatikoita ja yrityksiä verkottava tapahtuma. Yhdistävänä tekijänä mukana oleville yrityksille on jonkinlainen kontakti fyysikoihin: joko perustajien joukossa on fyysikoita tai yritys työllistää fyysikoita. Tapahtuma on muodostunut tapahtumakalenterimme alkuvuoden vakiotapahtumaksi kohtuullisen suuren suosionsa myötä (v. 2020 tapahtumassamme oli noin 60 osallistujaa). Illan ohjelma rakentuu yritysedustajien pitämistä ytimekkäistä pitcheistä ja vapaasta verkostoitumisesta ruuan ja juoman kera, jonka aikana yrityksille tarjotaan mahdollisuus esitellä toimintaansa omilla ständeillä. Ohjelmassa voi olla myös seminaari tai keynote lecture -osuus. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Fyysikkokillan kanssa, joten yleisö koostuu paitsi työelämässä olevista Fyysikkoalumnin jäsenistä myös nykyisistä Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan ja matematiikan opiskelijoista.

Yritysekskursiot

Fyysikkoalumni ry järjestää vuosittain ekskursioita fyysikoita ja matemaatikoita kiinnostaviin yrityksiin. Esimerkiksi yrityksen toimiala voi olla fyysikkoalumneja kiinnostava tai yritys voi kiinnostaa potentiaalisena fyysikkojen ja matemaatikoiden työpaikkana. Yritysekskursioille osallistuvien alumnien ikäjakauma on laaja. Yritysexkursio voidaan järjestää myös yhdessä Fyysikkokillan kanssa yrityksen toiveet huomioiden.

Yhteistyöehdotus

  Huomautus: lomakkeessa käytetään varmistuskoodia roskapostin välttämiseksi. Kirjoita lomakkeen lopussa olevassa ruudussa näkemäsi merkit ruudun oikealla puolella olevaan tilaan.


  Yrityksen nimi (pakollinen)

  Yhteyshenkilön nimi (pakollinen)

  Yhteyshenkilön sähköpostiosoite (pakollinen)

  Yhteistyön tyyppi
  EkskursioFyysikkomessutMuu

  Ekskursion erityinen kohderyhmä, mahdollinen ajankohta, tai vapaa sana

  Varmistuskoodi (pakollinen)
  captcha