Fyysikkoalumni

Ilmoittaudu mukaan Fyysikkokillan ja Fyysikkoalumnin mentorointiohjelmaan vuodelle 2017!

Julkaistu: 09.01.2017.

1. MIKÄ MENTOROINTI?

Fyysikkokilta ja Fyysikkoalumni pilotoivat yhteistä mentoriohjelmaa ensimmäistä kertaa vuonna 2017! Mentorointi on kokeneemman ja nuoremman vertaisen kohtaamista: Mentoroitava kiltalainen ja mentoroiva alumni tapaavat vapaamuotoisesti esimerkiksi lounaan tai kahvin merkeissä, ja keskustelevat työuraan, elämään, tai mihin tahansa muuhun mentoroitavaa askaruttavaan asiaan liittyvistä kysymyksistä.

 

2. MIKSI MENTOROINTIA?

Mentoroinnilla opiskelijoilla on mahdollista kuulla elämänkokemuksia ja muita asioita, joita ei kvanttimekaniikan tai reaalianalyysin luennoilla kuule. Tieto tulee suoraan samasta opinto-ohjelmasta jo valmistuneilta henkilöiltä ja sen kautta opiskelija pystyy kasvamaan ja saamaan peilipintaa omille tulevaisuuden valinnoille ja mahdollisuuksille. Mentoroinnista ei saa opintopisteitä, vaan niitäkin arvokkaampia oikean elämän kokemuksia ja oppeja.

 

3. MITÄ MENTOROINTI VAATII?

Mentoroitava henkilö lähettää mentorillensa ennen tapaamisia kysymyksiä, joiden tiimoilta keskustelua aletaan käydä. Mentori valmistautuu tapaamisiin kysymysten pohjalta. Tapaamisten lopuksi mentori ja mentoroitava voivat sopia uudesta tapaamisesta omatoimisesti, ja mentori voi antaa esimerkiksi jatkokysymyksiä, joita mentoroitava voi pohtia valmistautuessaan seuraavaan tapaamiseen.

 

4. MILLAISTA TUKEA MENTOROINTIIN ON TARJOLLA?

Sekä Fyysikkokillan että Fyysikkoalumnin piiristä löytyy omat mentoroinnista vastaavat henkilönsä, jotka avustavat yhdistyksestänsä mukaan lähteneitä jäseniä. Fyysikkoalumnin puolella mentorointivastaavana toimii Leo Norilo (050 3053695, leo.norilo (at) aalto.fi), joka vastaa kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin mentorointiin liittyen.

 

5. MITEN PÄÄSEN MENTORIKSI?

Mentoriksi voi ilmoittautua oheisella ilmoittautumislomakkeella. Kaikille mentorointiohjelmaan mukaan lähteville järjestetään yhteinen aloitusilta alkuvuodesta, sekä lopetustapahtuma vuoden loppu puolella.

Mikäli kiinnostuit mentoroinnista täytä alla oleva lomake huolellisesti. Ilmoittautumisaika vuoden 2017 mentorontiohjelmaan loppuu 9.2.2017.

Oma nimesi (pakollinen)

TFM-vuosikurssisi (pakollinen)

Sähköpostiosoitteesi (pakollinen)

Merkitse vuosikurssit, joiden opiskelijoita haluaisit mieluiten mentoroida

Merkitse pääainesuuntaus jonka opiskelijoita haluaisit mieluiten mentoroida