Fyysikkoalumni

Tapahtumat

Alla muutama tuorein tapahtuma sekä linkit kaikkiin aiempiin tapahtumiin vuosiluvun mukaan järjestettynä.


Historian Suuret Fyysikot: Lise Meitner, huippufyysikon kamppailu ennakkoluuloja vastaan

Tule kuuntelemaan Professori Lars Bergströmin esitystä:
Lise Meitner, huippufyysikon kamppailu ennakkoluuloja vastaan

Aika: Perjantaina 8. helmikuuta 2019 klo 18.00
Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, Helsinki

Professori Bergström kertoo esityksestä seuraavaa:
Pyrin tässä esitelmässä esittämään näkökulmia kohtalosta, jonka koki eräs viime vuosisadan suurimmista kokeellisista fyysikoista. Esittelen lyhyesti hänen taustansa, hänen saavutuksensa fyysikkona, pakonsa Saksasta, ja elämänsä Ruotsissa. Esitän myös näkemykseni siitä, miksi hänelle ei koskaan myönnetty Nobel-palkintoa.

Lars Bergström on Tukholman yliopiston teoreettisen fysiikan professori. Hän on yksi Tukholman yliopiston laitoksen ”The Oskar Klein Centre for Cosmoparticle Physics” perustajista. Hän toimi vuosina 2004-2015 fysiikan Nobel-komitean sihteerinä Ruotsin kuninkaallisessa tiedeakatemiassa (KVA).

Esitystä voi seurata myös etänä tämän linkin kautta: https://www.youtube.com/watch?v=9vx-qRblav4

Esitelmä pidetään englannin kielellä. Järjestäjänä on Suomen Fyysikkoseura ry, yhteistyössä Fyysikkoalumni ry:n kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille eikä vaadi rekisteröitymistä.

Esityksen kalvot löytyvät:


Fyysikkoalumnin jouluglögit, 12.12.

Tervetuloa Fyysikkoalumnin perinteisille jouluglögeille keskiviikkona 12.12. klo 18!

Jouluglögien paikkana on tänä vuonna Sofia wine bar ravintola, osoite Unioninkatu 27 Helsingissä, Aleksanterinkadun ja Esplanadin välillä. Meille on varattu yhdessäoloon muutama pöytä katutasosta.

Tapahtuma on mitä mainioin paikka nähdä kollegoja ja vanhoja opiskelutovereita rennosti ennen joulua. Ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta voit halutessasi ilmaista kiinnostuksesi osallistua vaikkapa Jouluglögien Facebook-tapahtumasivulla.

Fyysikkoalumnin hallitus toivottaa kaikki jäsenensä lämpimästi tervetulleiksi laskeutumaan joulunaikaan yhteisten glögien kautta!


Yritys ekskursio Beneq Oy

Tervetuloa Fyysikkoalumnin yritys-exculle tutustumaan Beneq Oy:hyn sekä kuuntelemaan Tuomo Suntolan esitystä Atomic Layer Depositionista (ALD) torstaina 22.11.2018!

Beneq on tunnettu ALD-laitteistaan, joita se valmistaa ohutkalvoteollisuuden käyttöön, sekä erittäin kestävistä läpinäkyvistä näytöistään. Viime aikoina Beneq on päässyt uutisiin kiinalaisen SRI Intellectual-yrityksen ostaessa sen koko osakekannan.

Pääsemme kuulemaan, mitä suunnitelmia Beneqillä on uuden omistajan myötä mm. yhtiön kasvun, investointien ja rekrytointien suhteen. Lisäksi saamme tutustua yrityksen tuoteportfolion demoihin ja sen tuotantotiloihin. Isäntänämme toimii Fyysikko Matias Impivaara, Vice President, Business Growth and Development.

ALD-teknologiasta ja sen historiasta saamme kuulla tarkemmin esityksessä, jonka tulee pitämään Tuomo Suntola.

Suntola tunnetaan erityisesti ALD-menetelmän periaatteiden ja laitteiden kehittämisestä, josta hän sai tänä vuonna Millennium-palkinnon. ALD-menetelmänä on luonut monille yrityksille Beneqin lisäksi merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia sekä Suomessa että maailmalla. Suntola on ALD-teknologian lisäksi tehnyt uraa uurtavaa työtä mm. puolijohteista valmistettujen ohutkalvojen ja niiden sovellusten parissa. Hän on myös ollut keskeisessä roolissa Humicap-kosteusmittausanturien ja elektroluminenssinäyttöjen kehitystyössä.

Älä siis epäröi vaan ilmoittaudu jo tänään mukaan tähän mielenkiintoiseen yritysvierailuun!

VIERAILUN AIKATAULU

17.30 Tervetuloa, demot ja tarjoilut
17.45 Beneq-esittely, Matias Impivaara
18.00 Keynote: ALD ja sen historia, Tuomo Suntola
18.30 Kierros tehtaalla
19.00 Kiitos ja näkemiin.

KULJETUKSET

Fyystapahtumaan saavutaan omilla kyydeillä, osoite Olarinluoma 9, 02200 Espoo. Beneqille pääsee myös busseilla 118 tai 118B pysäkiltä E3253 Olarinluoma.

Henkilöautolle on tehtaan yhteydessä runsaasti parkki tilaa.

ILMOITTAUTUMINEN

Tapahtumaan ilmoittaudutaan oheisella lomakkeella. Ilmoittautumisen ehdoton takaraja on 14.11.2018.

ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUMAAN ON PÄÄTTYNYT


Vuosikurssitapaamiset


Tapahtumat 2019


Tapahtumat 2018


Tapahtumat 2017


Tapahtumat 2016


Tapahtumat 2015


Tapahtumat 2014


Tapahtumat 2013


Tapahtumat 2012


Tapahtumat 2011


Tapahtumat 2010


Tapahtumat 2009


Tapahtumat 2008


Tapahtumat 2007


Tapahtumat 2006


Tapahtumat 2005


Tapahtumat 2004