Fyysikkoalumni

Alumnipäivällinen ja historiailta tiistaina 24.3.

Julkaistu: 19.03.2015.

Yhteistyömme Fyysikkokillan kanssa jatkui vuonna 2015 yhdistetyn alumnipäivällisen sekä historiaillan merkeissä tiistaina 24.3.2015 Otaniemessä osoitteessa Otakaari 20. Tapahtumassa kuultiin Fyysikkokillan historiateoksen edistymisestä historiatoimikunnan puheenjohtalta, kolmen alumnin kertomuksia heidän opiskeluajoiltaan – ja myös hieman niiden jälkeen – ja vielä lopuksi kolmen nykyisen ylioppilaskunnan edaattorin kertomus nykyisestä edustajistotoiminnasta. Kysymyksiä tuli paljon molempiin suuntiin, sekä meiltä alumneilta kiltalaisille, että päinvastoin; ja tämä keskustelu jatkui vielä saunan puolella. Loppu on vielä alkuperäisen tapahtumakuvauksen mukaisessa tulevassa aikamuodossa.

Tapahtuma alkaa klo 17 päivällisosuudella, jossa noin 10 alumnia ja 30 opiskelijaa istutetaan saman pöydän ääreen keskustelemaan maittavan aterian äärelle. Pohjimmaisena ideana on näyttää opiskelijoille ainakin kolme asiaa:

  1. Valmistuneitakin fyysikoita on
  2. Fyysikot päätyvät valmistumisensa jälkeen tekemään jotain, yleensä varsin laaja-alaisesti
  3. Millaista opiskeluaika näin alumnin näkökulmasta oli

Luonnollisesti myös alumnit pääsevät kuulemaan illan aikana nykyopiskelijoiden kuulumisia opiskeluun ja elämään liittyen.
Päivällisosuuteen haluavat, ilmoittautukaa suoraan alumnin puheenjohtajalle sähköpostitse osoitteeseen petri.heikkinen [at] aalto.fi.

Pari tuntia kestävän aterioinnin jälkeen, noin klo 19 eteenpäin, tilan ovet ovat auki kaikille Fyysikkokillan ja Fyysikkoalumnin jäsenille kun vaihdamme päivällisosuudesta historiaosuuteen/saunailtaan. Historiaosuudessa paikalla olevat puhujat valaisevat kuulijoita teekkari/fyysikkotoiminnan historiasta omakohtaisten kokemustensa kautta.

Tämän vuoden kantavaksi teemaksi on valikoitunut varsin vapaasti erinäiset opiskelijavaikuttamiseen/hallintoon liittyvät asiat ja paikalla kahden alumninkin haluttaisiin kertovan oman aikansa kokemuksista. Aihe ei lopulta ole rajoittava tekijä, mutta mikäli joukostamme löytyy halukkaita ylioppilaskunnan/muun organisaation edustajiston/hallituksen tms. jäseniä kuvailemaan oman aikansa opiskelijavaikuttamistoimintaa, sen henkeä, tai kenties yksittäisiä kiinnostavia tapauksia, niin tämä toki on hyvä ja paikalle kutsuttujen nykyopiskelijapuhujien teemaan sopiva! Vapaaehtoiset puhujat, olkaa yhteydessä Petriin ja ilmoittakaa samalla lyhyt listaus omasta opiskelijatoiminta-aktiivisuudestanne niin voimme valita tilaisuuteen pari puhujaa mahdollisimman laaja-alaisesti. Puhujien ei ole pakollista osallistua päivällisosuuteen, vielä klo 19 ehtii aivan hyvin mukaan.

Kaikki päivällisosuuteen osallistumattomat tai puheita pitämättömät alumnitkin ovat luonnollisesti tervetulleita tapahtumaan tuosta klo 19 eteenpäin ilman erillistä ilmoittautumista illan edetessä vapaan saunailtahenkisesti. Saunaan haluavat, ottakaa mukaanne oma pyyhe.