Fyysikkoalumni

4.2.2010 Fyysikkomessut

Julkaistu: 04.02.2010.

Tule tutustumaan fyysikoiden perustamiin yrityksiin! Fyysikkoalumni järjestää fyysikkomessut, joissa fyysikoiden perustamat start-up yritykset esittäytyvät ständeillä ja lyhyin esitelmin luentosessiossa. Samalla pääset tutustumaan Aalto Enterpreneurship Societyyn (http://aaltoes.com/) ja Aalto Ventures Park:iin Otaniemessä ja kuulet ajankohtaista asiaa Aalto-yliopistosta Polialumnin toimesta.

Paikka: Aalto Ventures Park Otaniemessä, Betonimiehenkuja 3

Aika: torstaina 4.2.2010 klo 17.30->. Ohjelma alkaa klo 18.

Tilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa.

Ilmoittaudu fyysikkomessuille osoitteeseen tapahtumat(a)fyysikkoalumni.fi 28.1 mennessä.

Mukana messuilla esittäytymässä ovat mm.:

Zen Robotics

ZenRobotics Ltd. thinks that machines don’t think – and is here to change that. ZenRobotics develops Artificial Intelligence control software for robotics and looks cool doing it. The goal of ZenRobotics is to develop a revolutionary robot control software ZenBrain™. ZenBrain enables standard industrial robots to pick valuable raw materials from waste streams, thus changing the face of recycling for ever.

ZenRobotics was founded in 2007 and is lead by Dr. Jaakko Särelä. Key personnel include Dr Tech Harri Valpola, Dr Tuomas Lukka and Mr Jufo Peltomaa.

http://www.zenrobotics.com

Netcycler

Meillä kaikilla on ylimääräistä tavaraa jota emme enää käytä, mutta jota joku muu voisi tarvita. Netcycler on helppokäyttöinen tavaran vaihto-, myynti- ja lahjoituspalvelu internetissä. Netcycler on erinomainen tapa tehdä hankintoja ja päästä eroon ylimääräisistä tavaroista. Käytetyn tavaran suosiminen vähentää CO2-päästöjä, luonnonresurssien tuhlaamista ja jätettä. Kohteina ovat mm. lastentarvikkeet ja –vaatteet, kodin tavarat, elektroniikka, kirjat, DVD:t ja niin edelleen. Netcycler-palvelun testikäyttö on käynnissä ja palvelu julkaistaan alkuvuodesta 2010.

Netcycler Oy on perustettu vuonna 2008. Netcycler Oy:n perustajat ovat fyysikot TkT Juha Koponen ja DI Jussi Koskinen.

http://www.netcycler.fi

Kii

Kii tuottaa asiakkailleen korkeinta mahdollista liiketoiminta-arvoa älypuhelimiin liittyvien ohjelmistojen ja palvelujen avulla. Kii auttaa yrityksiä ottamaan enemmän irti siitä, että heidän työntekijänsä ja asiakkaansa kantavat taskutietokoneita, joissa on jatkuva Internet-yhteys, kamera, paikkatieto, erilaisia antureita ja ohjelmoitavuus.

Kii Oy on perustettu vuonna 2009. Kii Oy:n perustaja on fyysikko, DI Timo Pastila.

http://www.kii.fi

Muuvgo

Muuvgo Oy on perustettu kehittämään innovatiivisia webpalveluita, jotka tukevat kestävää kehitystä ja eettistä lifestylea. Muuvgo uskoo muuttavansa maailmaa merkittävimmin vastuullisen liiketoiminnan keinoin, luomalla todellista lisäarvoa yhteisöille ja yrityksille. Toiminnan perustana tulee olemaan verkkoyhteisö, johon osallistujia yhdistää halu jakaa ja saada tietoa eettisestä elämäntavasta ja kestävästä kehityksestä.

Muuvgo Oy on perustettu vuonna 2009. Yksi Muuvgon perustajista on fyysikko, DI Janne Pesu.

http://muuvgo.com/

Oncos Therapeutics

Oncos Therapeutics kaupallistaa syövän virushoitoja, joita kansainvälistä huippua oleva Helsingin yliopiston tutkimusryhmä CGTG on kehittänyt professori Akseli Hemmingin johdolla. Ryhmän kehittämät onkolyyttiset virukset on jo tuotu kokeellisiin potilashoitoihin, jotka ovat antaneet vahvoja viitteitä hoitojen turvallisuudesta ja tehokkuudesta. Toistaiseksi hoidetaan ainoastaan potilaita, joiden tauti etenee rutiinihoidoista huolimatta. Tässä poikkeuksellisen haastavassa potilasryhmässä yli 70% potilaista on hyötynyt virushoidoista.

Oncos Therapeuticsin perusti vuonna 2008 fyysikko, DI Pekka Simula yhdessä professori Hemmingin kanssa.

http://www.oncos.net/

Skunk Developments Oy

Skunk Developments tarjoaa täyden tutkimus- ja tuotekehitysosaston keksinnöille, niihin pohjautuville yrityksille sekä keksintöjen rahoittajille. Aloitamme yhteistyön  tyypillisesti jo ennen yrityksen perustamista ja tavoitteemme on irtaantua kun yritys pystyy rahoittamaan tuotekehityksensä tulorahoituspohjaisesti.  Tällä hetkellä teemme työtä noin 30 eri keksinnön kanssa.

www.skunk.fi