Fyysikkoalumni

21.8.2010 Fyystapahtuma

Julkaistu: 21.08.2010.

Fyystapahtuma järjestetään lauantaina 21. elokuuta tiedepuisto Heurekassa, ja kuten aiempina vuosina, koko perhe on tervetullut osallistumaan  – nuoremmille tieteenharjoittajille on luvassa omaa ohjelmaa tiedelaboratoriossa.

Millennium-palkinto on jälleen jaettu ja vaikka se tällä kertaa menikin keemikolle (http://www.millenniumprize.fi/fi/2010-palkinto/) , on tämän arvokkaan palkinnon jakajan eli Tekniikan Akatemia -säätiön taustajoukoissa vaikuttanut koko joukko fyysikoita.  Eräs heistä on  vuorineuvos Jaakko Ihamuotila, joka toimii aktiivisesti myös Fyysikkoalumnin hallituksessa, ja on lupautunut kertomaan meille Millennium-palkinnon taustoista ja tulevaisuudesta tulevassa Fyystapahtumassa.

Alustava ohjelma:
11 – 12:30 Vapaamuotoista tutustumista Heurekan näyttelyyn
12:30 – 14:00 Lounas
14:00  Aikuisten ohjelmassa Jaakko Ihamuotilan puhe Millennium-palkinnon taustoista ja tulevaisuudesta.
Lapsille tiedelaboratorio (yli 5-vuotiaille, pienemmille lapsille voidaan järjestää lastenhoitaja tarvittaessa esitelmän ajaksi).

Lopuksi vielä vapaata tutustumista Heurekaan, jos jotain jäi kokematta. Heurekan yleisessä ohjelmassa mm tiedeteatterin esityksiä ja yleisölaboratorio, kts www.heureka.fi.

Tapahtuman osallistumismaksuna kerätään aikuisilta 25e sekä yli 6-vuotiailta lapsilta 5e, mikä sisältää ryhmälipun näyttelyyn, lounaan sekä lasten tiedelaboratorion.